Monday, August 16, 2010

Beting Maro dalam kenangan

Apabila tugas makin bertambah maka melakar sesuatu pada sudut pinggiran ini terasa sempitnya. Masa bertambah bila kerja bertamabh. bagaimana ye bagi mereka yang sentiasa membunuh masa dan mensia-siakan masa yang ada? tidak terasakah berlalunya masa dengan penyesalan dan taubat yang berlaku atau dilaku. Makanya tanya diri tanya iman.

Sedikit pengalaman di beting Maro, Sarawak, tugas sebagai mendaftarkan seramai mungkin pemilih di kawasan tersebut, membangkit memori yang tidak dilupa. bekerja menghijau bagi yang hijau bukan kerja mudah kerana Islam perlu diperjaungakan kerana Islam perlu dilebarluaskan.

Rumah ke rumah bagi mempastikan semua rakyat adalah rakyat Malaysia. Ada yang keketaran lantaran takut, takut untuk berdaftar sebagai pemilih? bagaimana mungkin. Fikir dan nilai anada memerlukan wakil rakyat untuk mengembangkan suasana tempat tinggal anda. yelah bukan rakyat seperti rakyat Kelantan yang telah dicelikkan Allah sebelumnya, alhamdulillah lafaz syukur dipanjatkan buat Allah, kesyukuran yang tidak terhingga. dan mengharapkan rakyat tetap menyokong kerja buat untuk pembangunan.
Islam.

Gandingan kerja muslimin dan muslimat membangkitkan semangat kerja yang padu demi Islam. Terasa amnisnya kali ini melihat pimpinan parti sanggup menggalas paper beg yang berisi ole-ole dari Tok Guru, dan mereka sanggunp turun ke bawah demi perjalanan perjuangan yang dilaksanakan. Moga-moga kerja buat ini dicatat Allah sebagai buah keikhlasan yang berterusan.

No comments: